O polita de asigurare a locuintei de calitate, adica una care sa-ti acopere toate nevoile la un cost rezonabil este primul pas spre a-ti proteja casa cu adevarat. Conform unui vechi dicton, este mai bine sa previi decat sa tratezi; acest lucru este adevarat atat despre sanatate, cat si despre siguranta casei tale. Iata cateva ponturi care te vor ajuta sa-ti protejezi casa printr-o asigurare a locuintei adaptata nevoilor tale.
Asigura-te ca locuinta ta nu este o tinta usoara pentru hoti. Instaleaza lumini cu senzori de miscare (ai grija ca hotii sa nu poata ajunge la ele si sa le sparga), tunde copacii si restul vegetatiei care se afla in jurul geamurilor sau al usilor, nu ascunde chei in afara casei – hotii stiu unde sa caute. Investeste intr-un sistem de alarma: acesta iti va proteja casa si va scadea considerabil pretul politei de asigurare a locuintei.
Atunci cand pleci in vacanta pentru mai mult de 2 zile, roaga pe cineva sa-ti ridice corespondenta. O cutie postala ticsita cu plicuri este un semn clar ca proprietarii nu sunt acasa. Daca pleci pe timpul iernii, roaga pe cineva sa mature zapada de pe alee, anunta vecinii ca vei pleca si roaga-i sa-ti supravegheze casa. De asemenea, lasa storurile, jaluzelele sau perdele in pozitia obisnuita si, daca este posibil, lasa macar un geam intredeschis.
Atunci cand renovezi casa, anunta-ti agentul de asigurari in legatura cu acest lucru. Valoare de piata a casei tale tocmai a crescut, astfel ca vei dori sa faci modificarile care se impun in polita de asigurare a locuintei.
Chiar daca ai incheiat deja o polita de asigurare a locuintei avantajoasa, munca ta nu s-a terminat. Piata imobiliara, precum si cea a asigurarilor, se schimba constant. Asigura-te ca locuinta ta este evaluata la justa ei valoare si ca raportul calitate-pret pe care ti-l ofera polita ta actuala este in continuare cel mai bun de pe piata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu